• Despre munca în echipă

    Pe lânga Smart City si Startup Hub mai exista un ”vinovat” pentru ceea ce se anunță a fi un hackathon record pentru România, anume Coaliția pentru date deschise. Pe noi ne cunoașteți deja dar despre Coaliție se poate sa nu fi auzit, așa că trebuie să-i cunoașteți.

    10590582_810293352363771_8930602335696984063_nCoaliția pentru date deschise este o platformă de organizații neguvernamentale, mediul academic și persoane fizice care promovează datele deschise pe agenda publică din România. Împreună cu organizațiile partenere, misiunea Coaliției pentru Date Deschise este de a sprijini și de a monitoriza implementarea politicilor publice privind datele deschise în România și de a informa asupra reutilizării datelor din sectorul public în scopuri necomerciale și comerciale.

    Astfel în cadrul hackathonului Coliția promite o implicare directă, rămânând în același timp loială principiilor și misiunii care stau la baza existenței sale. Practic, acest hackathon nu este altceva decat  materializarea  eforturilor desfășurate în ultimele luni. Datele publice, materia primă a programatorilor chemați să „construiască orașul de mâine”, există în spațiul public intr-un format deschis și datorită activității Coaliției. Mai mult, Coaliția pentru date deschise a dovedit experiență în organizarea și facilitarea de hackathon-uri. În consecință, ne bucurăm să ne unim eforturile cu cineva care a dovedit că poate obține rezultate și sperăm ca împreună să aducem datele deschise din agenda publică în realitatea cotideană a cetățenilor prin aplicații care să vină în întâmpinarea nevoilor acestora.

    Salutăm cu această ocazie sinergia pe care o observăm la nivelul comunității celor care vad în datele deschise o cauză și o soluție. Având în vedere succesul de care se bucură datele deschise în spațiul public românesc și interesul manifestat de administrație pentru implementarea soluțiilor de e-government, privim cu optimism spre viitoare colaborări și spre canalizarea eforturilor noastre către un obiectiv comun: îmbunătățirea standardelor vieții.

    Acestea fiind spuse, ne vedem la HackTM!

Comments are closed.