• hacktm

  HackTM

  Toamna este perioada in care se numara bobocii! Perioada in care oamenii culeg roadele muncii lor de peste vara. Si ca niste oameni gospodari ce suntem, noi, voluntarii din Smart City am muncit pentru a aduce comunitatea la nivelul urmator. Unul din rodurile munci a fost dobandirea statutului de “Asociatie Non-Guvernamentala” si inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, in consecinta recolta a fost una bogata caci am devenit Asociatia Smart City! In eforturile noastre de a contribui cu ceva, cat de putin, la crearea unei lumi mai bune, ne-am lovit deseori de faptul ca nu am avut o personalitate juridica. Acest lucru s-a schimbat, iar pe viitor speram sa atragem resursele necesare pentru sustinerea dezvoltarii inteligente a oraselor, iar primul pe harta noastra este Timisoara!

  La jumatatea lunii septembrie s-a desfasurat primul hackathon organizat de catre Smart City in colaborare cu Guvernul Romaniei. Guvernul a fost reprezentat de o delegatie formata din tineri stagiari din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Sociatatii Informationale, iar de cealalta parte de baricadei s-au aflat programatori si designeri pregatiti sa creeze un program functional. Impreuna am dezvoltat un portal de stiri si newsletter pentru site-urile institutiilor publice centrale si locale. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara ajutorul Primariei Municipiului Timisoara, care ne-a oferit ajutor pretios in organizarea evenimentului si fara de care acest eveniment nu s-ar fi desfasurat la Timisoara. A fost un eveniment relativ mic, o experienta placuta care ne-a adus cunostintele si increderea de a organiza evenimente la o scara mai mare.

  La jumatatea luni Octombrie 2014, in weekendul 17-19, Smart City este co-organizator al celui mai mare hackathon organizat pana in acest moment la noi in tara! HackTM este un eveniment care spera sa aduca la un loc 500 de oameni technici, de la programatori cu experienta, studenti, hackeri sau pur si simplu pasionati de IT, designeri si antreprenori pentru doua zile de hacking, in care speram sa vedem cat mai multe idei cum prind viata prin munca in echipa a celor ce participa si prin indrumarea celor aproximativ 30 de mentori.

  Smart City are propriul track de hacking in cadrul evenimentului si pentru a usura lucrurile, venim cu o lista de proiecte pe care noi le-am identificat ca fiind rezolvarea pentru diverse probleme cu care ne confruntam in acest moment.  Titlurile proiectelor sunt:

  • City Events
  • City POI
  • City Solutions
  • City Alerts
  • Piata Mea
  • Edu Quiz

  In zilele ce urmeaza vom publica o descriere a fiecarui proiect. Desigur, oricine poate sa participe la track-ul Smart City cu propuneri de proiecte, cu conditia ca proiectul sa fie o rezolvare a unei probleme urbane, sa imbunatateasca accesul la informatie, sa creasca transparentizarea procesului administrativ, sau orice alt proiect care duce la cresterea calitatii vietii sau implicarea cetatenilor in procesul de eGovernment. 

  Stati cu ochii pe pagina de facebook pentru a vedea ultimele noutati!

   

   

Comments are closed.